Najděte si recept
Na co máte chuť?

Bramborové placky s ragú z hub a pórku
Další z receptů Zdeňka Pohlreicha na téma Brambory. Placky z tého základní suroviny doplňte ragú s houbami a pórkem.
do 30 minut
4 porce
Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!
Všechny recepty z 2. dílu s tématem BRAMBORY najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Suroviny (4 porce)
- velké brambory 3–4 ks
- bílá část pórku
- čerstvé houby 150 g
- bílé vino 100 ml
- smetana ke šlěhání 150 ml
- Listové těsto
- Žloutek
- Máslo
- Sůl
- Pepř
- Rozmarýn
- petrželka
- Pažitka
- Šalvěj
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na másle orestujte pórek, přidejte houby. Okořeňte. Přilijte bílé víno a krátce povařte a zalijte smetanou.
- Brambory nakrájejte na tenoučké sirky, v míse je smíchejte s bylinkami (rozmarýn, pažitka, petrželka, šalvěj), osolte a opepřete.
- V pánvi rozpusťte trošku másla a z brambor upečte z obou stran tenké placky. Na placky navršte směs hub a pórku a zakryjte rozváleným listovým těstem. Potřete žloutkem a nechte péct v troubě při 220 °C 8–10 minut. Podávejte zasypané pažitkou.