návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Blýskavé kuřecí špízy se zeleninou a jasmínovou rýží

4 porce
do 1 hodiny
Blýskavé kuřecí špízy se zeleninou a jasmínovou rýží
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Blýskavé kuřecí špízy a jasmínová rýže
Všechny děti mají asi nejradši maso, které dospělým připadá naprosto nezajímavé – třeba kuřecí prsní řízky. Protože mám děti tři, vymyslela jsem za ta léta mnoho rafinovaných způsobů, jak udělat z prsních řízků něco poživatelného i pro mě. Toto je jeden z nich.
Reklama
Reklama

Postup

  1. V míse promíchejte všechny suroviny na marinádu, vložte proužky kuřecího masa a pořádně je ve směsi obalte ze všech stran. Mísu přetáhněte fólií a nechte v chladu minimálně 2 hodiny nebo nejlépe přes noc marinovat. Troubu rozpalte na 200 °C. Pak proužky masa cik-cak navlékněte na jehly nebo na předem namočené špejle.
  2. Do pekáče nebo na plech vyložený pečicím papírem vlijte trochu olivového oleje a vložte do něj připravené špízy. Ve zbylé marinádě v míse obalte i zeleninu a přidejte ji do pekáče k masu. Pečte cca 20 minut nebo dokud není kuře propečené, v polovině pečení maso, případně i zeleninu otočte, pokud by se vám připalovalo, velmi mírně podlijte vodou. Podávejte nejlépe s jasmínovou rýží uvařenou podle návodu níže a promíchanou s plátkem másla nebo rozpečenou bagetou (mně ovšem stačí jako příloha jen zelenina) a klínky citronu či limety.
  3. Rýži propláchněte v cedníku studenou vodou, vložte do kastrůlku se silnějším dnem a zalijte tak, aby voda sahala sotva na prst nad rýži. Osolte, přiklopte a přiveďte k varu. Jakmile se začne vařit, stáhněte plamen na minimum a rýži vařte, dokud nevsákne vodu a není měkká – trvá to asi 15 minut.
Reklama

Blýskavé kuřecí špízy se zeleninou a jasmínovou rýží Foto:

Blýskavé kuřecí špízy se zeleninou a jasmínovou rýží, foto: Silvie Kolevová

Karolína, domácí kuchařka – Štěstí z kuchyně

Karolína domcí kuchařka / Štěstí z kuchyně Foto:

Tato kniha navazuje na první, velice úspěšnou, kuchařku Karolíny Kamberské - Karolína, domácí kuchařka - i na její stejnojmenný populární pořad na TV Prima. Šest přehledných kapitol nabízí prověřená a nápaditá jídla pro všední i sváteční den a různé životní situace. Jídlo je pro Karolínu jistotou, která přináší do života radost - a to i tehdy, když na vás jinak dopadá hromada starostí. Proto tuto kuchařku nazvala příznačně Štěstí z kuchyně.

Inspiraci pro své recepty Karolína hledá nejčastěji v tradiční české kuchyni, ráda vychází z kuchařek z období první republiky, rozhlíží se ale i po kuchyních našich sousedů a pro nápady se občas vypraví i dál, hlavně na jih, který na nás středoevropany působí tak blahodárně... Tradiční recepty ráda přetváří do lehčí a moderní podoby, ale vždy s respektem k jejich kouzlu. Karolíniny recepty jsou přehledné, jednoduché a praktické a jsou tak lákavou inspirací pro zkušené i začínající domácí kuchařky i kuchaře.

Sledujte celou epizodu

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama