zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Blýskavé kuřecí špízy se zeleninou a jasmínovou rýží
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Blýskavé kuřecí špízy a jasmínová rýže

Blýskavé kuřecí špízy se zeleninou a jasmínovou rýží

Hodnoceno: 2x
Všechny děti mají asi nejradši maso, které dospělým připadá naprosto nezajímavé – třeba kuřecí prsní řízky. Protože mám děti tři, vymyslela jsem za ta léta mnoho rafinovaných způsobů, jak udělat z prsních řízků něco poživatelného i pro mě. Toto je jeden z nich.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. V míse promíchejte všechny suroviny na marinádu, vložte proužky kuřecího masa a pořádně je ve směsi obalte ze všech stran. Mísu přetáhněte fólií a nechte v chladu minimálně 2 hodiny nebo nejlépe přes noc marinovat. Troubu rozpalte na 200 °C. Pak proužky masa cik-cak navlékněte na jehly nebo na předem namočené špejle.
  2. Do pekáče nebo na plech vyložený pečicím papírem vlijte trochu olivového oleje a vložte do něj připravené špízy. Ve zbylé marinádě v míse obalte i zeleninu a přidejte ji do pekáče k masu. Pečte cca 20 minut nebo dokud není kuře propečené, v polovině pečení maso, případně i zeleninu otočte, pokud by se vám připalovalo, velmi mírně podlijte vodou. Podávejte nejlépe s jasmínovou rýží uvařenou podle návodu níže a promíchanou s plátkem másla nebo rozpečenou bagetou (mně ovšem stačí jako příloha jen zelenina) a klínky citronu či limety.
  3. Rýži propláchněte v cedníku studenou vodou, vložte do kastrůlku se silnějším dnem a zalijte tak, aby voda sahala sotva na prst nad rýži. Osolte, přiklopte a přiveďte k varu. Jakmile se začne vařit, stáhněte plamen na minimum a rýži vařte, dokud nevsákne vodu a není měkká – trvá to asi 15 minut.

Blýskavé kuřecí špízy se zeleninou a jasmínovou rýží Foto:

Blýskavé kuřecí špízy se zeleninou a jasmínovou rýží, foto: Silvie Kolevová

Karolína, domácí kuchařka – Štěstí z kuchyně

Karolína domcí kuchařka / Štěstí z kuchyně Foto:

Tato kniha navazuje na první, velice úspěšnou, kuchařku Karolíny Kamberské - Karolína, domácí kuchařka - i na její stejnojmenný populární pořad na TV Prima. Šest přehledných kapitol nabízí prověřená a nápaditá jídla pro všední i sváteční den a různé životní situace. Jídlo je pro Karolínu jistotou, která přináší do života radost - a to i tehdy, když na vás jinak dopadá hromada starostí. Proto tuto kuchařku nazvala příznačně Štěstí z kuchyně.

Inspiraci pro své recepty Karolína hledá nejčastěji v tradiční české kuchyni, ráda vychází z kuchařek z období první republiky, rozhlíží se ale i po kuchyních našich sousedů a pro nápady se občas vypraví i dál, hlavně na jih, který na nás středoevropany působí tak blahodárně... Tradiční recepty ráda přetváří do lehčí a moderní podoby, ale vždy s respektem k jejich kouzlu. Karolíniny recepty jsou přehledné, jednoduché a praktické a jsou tak lákavou inspirací pro zkušené i začínající domácí kuchařky i kuchaře.

reklama

Sledujte celou epizodu