Játrové knedlíčky
- hovězí játra 100 g
Head
- mrkev 2
- celer
- česnek 5 ks
- cibule
- vejce
- nové koření
- pepř
- bobkový list
- hladká mouka 200 g
- kmín
- polévkové koření
Postup přípravy
- Do vody vložíme maso, kořenovou zeleninu, dva stroužky česneku, cibuli, pepř, nové koření, sůl a bobkový list. Vaříme dvacet minut v tlakovém hrnci, přelijeme vývar do klasického hrnce a vaříme další půl hodinu na mírném ohni.
- Knedlíčky: Do mixéru dáme očištěná a nakrájená játra, česnek, špetku soli, pepře a kousek housky. Vše rozmixujeme a lžící vkládáme do vroucího vývaru, stačí povařit tři minuty.
- Nudle: Do misky vložíme hladkou mouku, uděláme důlek, do důlku vyklepneme vejce, přidáme špetku soli, lžíci vody a vymícháme těsto, které vyválíme a necháme schnout půl hodiny na utěrce. Poté nakrájíme na plátky a poté na tenké nudle, které zavaříme do polévky až nakonec.