Suroviny
- vepřová panenka 2 kousky
- brambory (menší) 30 kusů
- koření na steaky dle chuti
- tyrolská šunka 200 g
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
omáčka
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- pepř celý (barevný) 1 balení
- smetana ke šlehání 3 balení
- smetana na vaření 1 lžička
- škrob 1 lžička
Postup
- Vepřovou panenku si osolíme a okořeníme, zabalíme do tyrolské šunky, která dá trošku lepší chuť.
- Na pánvičce na olivovým oleji (kapka) osmahneme z každé strany 30 sekund, poté zapíchneme sondu a nastavíme sondu na 67 stupňů a necháme na 190 °C péct v troubě cca 15 minut.
- Očištěné neloupané brambory nakrájíme na půl měsíčky a osolíme dáme na plech na pečicí papír, pečeme na 190 °C, 35 minut.
- Nakrájenou cibulku najemno osmažíme na másle, přidáme česnek a balení barevného pepře, necháme provonět a zalejeme smetanou.
- Až začne omáčka probublávat, přidáme jednu lžičku škrobu, omáčka pěkně zhoustne.
- Vše následně procedíme.
- Směs, která nám zůstane, ponorným mixérem rozmixujeme – jednu lžičku této pasty přidáme do omáčky.
Autor receptu: Veronika Mládková