Suroviny
- vepřová panenka 1 kg
- smetana 3
- plnotučná hořčice 3 PL
- zelený pepř hrst
- zelené fazolky
- anglická slanina 100 g
- brambory (americké, mražené)
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Vepřovou panenku si očistíme, odblaníme, nakrájíme na silnější plátky, které osolíme a opepříme. Na pánvi s rozpáleným olejem opečeme panenku doměkka. Do vzniklého výpeku přidáme smetanu, prohřejeme, osolíme, přidáme hořčici a zelený pepř. Prohřejeme, dokud omáčka nezhoustne, stačí pět minut.
- Na druhé pánvi opečeme nadrobno nakrájenou slaninu a přidáme fazolky. Mírně osmahneme a necháme chvíli podusit.
- Americké brambory usmažíme ve fritéze, po vyndání osolíme.
Autor receptu: Barbora Střílková