Zapečené brambory s tymiánem a rozmarýnem
- brambory 1 kg
Na náplň
Zapečené brambory s tymiánem a rozmarýnem
Tzatziky
- olivový olej 1 PL
Postup přípravy
- Připravíme směs na pljeskavici do mísy, kde smísíme mleté maso, cibulku bylinky koření a sůl. Vytvoříme dvě masové placky, mezi které vložíme fetu, nastrouhaný česnek a plátek másla a důkladně k sobě obě placky spojíme. Pljeskavici grilujeme 2,5 minuty z každé strany.
- Tzatziky: Okurku zbavíme slupky, nastrouháme ji nahrubo, posolíme lehce a necháme odležet, abychom se zbavili přebytečné vody. Následně okurku vymačkáme a dáme do misky. Přidáme řecký jogurt, citronovou šťávu, olivový olej, sůl, kopr a vše dobře promícháme. Tzatziky by neměly být moc řídké.
- Zapečené brambory s tymiánem a rozmarýnem: Brambory očistíme a nakrájíme na měsíčky. Dáme je do misky, posypeme uzenou solí, tymiánem a rozmarýnem. Nakonec přidáme olej a promícháme. Pokud máme čas, necháme brambory aspoň hodinu odležet a pak, těsně před přípravou, je osolíme. Na pekáč dáme pečicí papír a na něj brambory. Vložíme do dobře předehřáté trouby a pečeme dozlatova cca 25 minut. Během pečení je opatrně sem tam promícháme. Přendáme do připravené mísy, kde je směs másla, česneku, soli a pepře. Takto opatrně promícháme a dochutíme.