Suroviny
Postup přípravy
- Pstruha omyjeme, zvenku i zevnitř osolíme, opepříme, posypeme kmínem. Dovnitř dáme plátek másla a snítku čerstvého tymiánu. Rozpálíme pánev a pstruha opečeme z obou stran. Na talíři přidáme na pstruha plátek citrónu.
- Brambory omyjeme a spaříme horkou vodou. Brambory necháme ve slupce a nakrájíme na čtvrtky, dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme cca 20–30 minut na 180 °C. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme rozmačkaný česnek a upečené brambory přidáme do hrnce a promícháme.
- Všechnu zeleninu umyjeme a očistíme. Nakrájíme na větší kousky, dáme na plech, polijeme olivovým olejem a dáme péct do trouby na 180 °C na 20 minut.