Na krém a zdobení
Na těsto
- mouka 200 g
- kakao 3 PL
- kypřicí prášek do pečiva 1 sáček
- jedlá soda 1 ML
- voda
Postup přípravy
- Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky našleháme mixérem nebo ručním šlehačem s cukrem, trvá to asi 10 minut. Poté přidáme postupně mouku s kypřicím práškem a sodou a kakao a šleháme dalších cca 10 minut. Postupně přidáváme vodu, aby vzniklo tekuté těsto. Našleháme si bílky a ty zapracujeme do těsta. Nalijeme na plech a pečeme na 150 °C asi 15 minut. Po dopečení necháme těsto úplně vychladnout.
- Mascarpone našleháme se dvěma lžícemi cukru a cca 1/4 malin. Dáme do chladničky, aby byl krém dostatečně tuhý ke zdobení. Z vychladlého těsta vykrájíme kolečka, cca 8 cm v průměru. Kolečka namažeme džemem a postupně zdobíme krémem a prokládáme malinami. Takto připravíme na sebe dvě patra a dozdobíme čokoládovou polevou.