Suroviny
- křepelka 1 kus
- sezamový olej 50 ml
- sezamová semínka 3 lžíce
- chilli paprička Cayenne kousek
- zázvor kus
- mirin 70 ml
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
Šťouchané brambory
Postup
- Nejdřív si připravíme marinádu. Do mísy dáme sezamový olej, nakrájenou chilli papričku a zázvor. Přidáme mirinu a osolíme. Necháme uležet alespoň 20 minut. Pomocí štětečku potřeme křepelku marinádou a pečeme 30 minut při 180 °C.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky a vaříme v bublající osolené vodě cca 20 minut, dokud nebudou měkké. Brambory scedíme, zalijeme rozpuštěným máslem, přidáme creme fraiche a nastrouhaný čedar. Lehce zapracujeme šťouchadlem. Na závěr přidáme pokrájenou pažitku a zamícháme.
Autor receptu: Martin Karička