Suroviny
- krkovice 1 kg
- směs koření
- plnotučná hořčice
- mleté maso 400 g
- vejce 1
- majoránka
- lahůdkové droždí 2 PL
- bramborová vláknina
- medvědí česnek
- cibule 1
- anglická slanina 200 g
- brambory
- mrkev
- celer
- batáty 1
- máslo
- smetana na vaření
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Maso si naklepeme a v misce si nachystáme směs s kořením, hořčicí a medvědím česnekem, kterou potřeme maso a necháme uležet.
- Na náplň vše smícháme jako na sekanou, potom na každý plát masa dáme anglickou slaninu a náplň a vytvoříme závitek, který vložíme do pekáče. Pečeme cca 1 hodinu v troubě vyhřáté na 180 až 200 °C.
- V hrnci vaříme brambory, mrkev, celer, batátu a cibuli, přidáme kostku vývaru a kostku libečku s medvědím česnekem. Až to bude uvařené, tak vytvoříme kaši a podle potřeby přidáme kousek másla. Přeliv uděláme z výpeku, rozmixujeme ho, přidáme smetanu a dochutíme dle libosti.
Autor receptu: Marta Hesová