Celerovo-bramborové pyré
- máslo 2 lžíce
Head
- mouka neuvedeno neuvedeno
Head
- slanina 200 g
Celerovo-bramborové pyré
- sůl neuvedeno neuvedeno
Head
- řapíkatý celer 100 g
- protlak 2 PL
- víno 500 ml
- bobkový list 2 ks
- nové koření 10 ks
- pepř 10 ks
- vývar 800-1000 ml
- máslo 2 lžíce
- sůl neuvedeno neuvedeno
- pepř neuvedeno neuvedeno
Postup přípravy
- Líčka osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Rozpálíme si olej a na něm líčka orestujeme. Vyndáme je a na výpek z masa dáme mrkev, celer a slaninu nakrájené na kousky. Po orestování do zlata přidáme cibuli a řapíkatý celer – restujeme. Po orestování přidáme rajský protlak, který orestujeme a poté můžeme přidat víno, bobkový list, nové koření a pepř. Necháme víno zredukovat a přidáme líčka. Celou směs dáme do trouby, a ještě zalejeme vývarem. Pečeme cca 2 hodiny na 170 ˚C. Poté omáčku propasírujeme a zjemníme máslem.
- Celerovo-bramborové pyré: Na pyré si dáme na máslo osmažit cibulku, na kterou přidáme celer na kostičky, sůl a pepř. Osmahneme a přidáme vývar a vaříme doměkka. Vedle si uvaříme brambory, které přepasírujeme. Celerovou směs rozmixujeme a přidáme brambory a zamícháme.