Suroviny
- kuřecí prsa
- sušená rajčata
- špenát 300 g
- mozzarella 3
- olivový olej
- dýně 2 ks
- mléko
- brambory 2
- šalotka
- bílé víno 100 g
- vývar 300 ml
- máslo 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Kuřecí prsa ochutíme solí a potřeme olivovým olejem. Ostrým nožem nařízneme do obou kousků masa kapsu a naplníme zbylými ingrediencemi. Nevadí, pokud nevyužijeme celé množství. Několika párátky spojíme kapsy, aby se příliš nerozevíraly. Rozehřejeme pánev a necháme maso z obou stran zprudka zatáhnout. Následně můžeme maso dodělat v troubě předehřáté na 190 ˚ C. Z pánve, ve které se opékalo maso, slijeme téměř všechen zbylý tuk. Přidáme šalotku, oloupanou a nakrájenou nadrobno. Minutu až dvě na středně silném žáru mícháme, aby změkla a lehce zhnědla. Opečenou cibuli zalijeme vínem a opět promícháme. Necháme zredukovat. Obsah pánve zalijeme vývarem a necháme 3–5 minut vařit. Na konec můžeme do pánve přilít šťávu, která se mezitím uvolnila z čekajícího masa. Odstavíme, dochutíme solí, případně pepřem. Přidáme máslo a metličkou mícháme, dokud se nerozpustí – omáčce zhoustne.
- Dýně nakrájíme na menší čtvrtky. Je však důležité dát čtvrtky k sobě a péct slupkou nahoru. Umístíme kousky dýně na pečicí papír a pečeme přibližně 60 minut v předehřáté troubě 190˚ C. Hotovou dýni poznáme tak, že ji lze propíchnout snadno vidličkou. Jakmile upečené dýně vychladnou, vydlabeme lžící dužinu a uvařené brambory umístíme do robotu a rozmixujeme úplně dohladka a přidáme mléko.