Na dokončení
- toustový chleba 3 ks
Head
- celer 1/2 ks
- máslo 50 g
- bobkový list 3 ks
- nové koření ks
- černý pepř 10 ks
- libeček
- voda 800 ml
- sůl
Postup přípravy
- Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. ⅓ zeleniny nastrouháme nadrobno a zbytek rozkrájíme na větší kusy. Na másle opražíme cibulku dozlatova, přidáme najemno nastrouhanou zeleninu a dusíme, dokud zelenina nezměkne. Dále přidáme vodu, bobkový list, nové koření, pepř a libeček. Vaříme co nejdéle. Hotový vývar přelijeme přes síto, aby byl čistý. Vařenou zeleninu už nebudeme potřebovat. Vývar ještě dochutíme solí a pepřem. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a opražíme na pánvi do křupava.
- Dokončení: Na dno talíře vylisujeme stroužek česneku a dáme kousek másla. Přelijeme horkým vývarem a nakonec ozdobíme krutony a petrželovou natí.