Příloha
- brambory 5 ks
- kapustičky 10 ks
Head
Postup přípravy
- Maso očistíme, potřeme olivovým olejem, posolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme trochou sušeného rozmarýnu. Je vhodné si ho takto naložit třeba večer předem. Nakrájíme si brambory na úhledné kostičky a hodíme je na pánev na rozpálený olivový olej, trochu je opepříme, osolíme a necháme opékat, můžeme přikrýt poklicí. Mezitím si očistíme kapustičky a nakrájíme je na čtvrtky, poté je přihodíme k bramborám, ještě můžeme trochu dokořenit a společně s bramborami restujeme.
- Až se kapustičky trochu „připečou“, můžeme ještě podlít vodou a dodusíme tak, aby byla zelenina „na skus“. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme z obou stran připravené kotletky, aby zůstaly uvnitř růžové. Maso dáme na talíř a zabalíme do alobalu, k výpeku na pánvi přilejeme červené víno, necháme zredukovat a zahustíme studeným máslem. Maso podáváme s opečenými brambůrkami a přelijeme ho vinnou redukcí, můžeme dozdobit snítkou čerstvého rozmarýnu.