Suroviny
- hovězí maso (plátek)
- kyselé okurky
- vejce natvrdo
- párek
- plnotučná hořčice
- olej (nebo máslo)
- hladká mouka 2 lžíce
- cibule 2 kusy
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
Postup
- Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Dále naplníme okurkou, vajíčkem, špekem a párkem. Zabalíme a spíchneme párátkem. V hrnci osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli dohněda a poté přidáme maso. Ze všech stran orestujeme, podlijeme a dusíme doměkka.
- Z másla a mouky připravíme jíšku. Vyjmeme závitky a přidáme lžíci jíšky do omáčky, povaříme a vrátíme závitky. Podáváme s rýží pečenou v troubě.
- Rýže pečená v troubě: Jeden hrnek dlouhozrnné rýže propláchneme studenou vodou asi 5x, až teče čirá voda. Potom dáme do pekáčku rýži a vody tolik, aby byla asi 1 cm nad rýží. Pečeme 15 minut, poté vyndáme z trouby a dalších 15 minut necháme pod poklicí dojít.
Autor receptu: Aneta Pollak