Head
- stehno 5 ks
Kynuté knedlíky
Bramborové knedlíky
Postup přípravy
- Stehna naložíme den předem do marinády z medu, sójové omáčky, koření, cibule a česneku. Poté dáme do pekáče a pečeme pomalu, ať maso nezůstane uvnitř syrové.
- Každý druh kysaného zelí podusíme na sádle a cibuli, až je zelí vydušené, opatrně je zasypeme moukou a dochutíme dle chuti.
- Kynuté knedlíky: Nejprve si uděláme kvásek, poté přidáme ostatní ingredience, těsto propracujeme, až se nelepí a necháme je kynout. Po vykynutí vypracujeme šišky, které vaříme 20 minut v osolené vodě.
- Bramborové knedlíky: Brambory si uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme hrubou mouku, vajíčka, sůl a vypracujeme těsto. Opět si připravíme šišky, které vaříme v osolené vodě nebo na páře 20 až 25 minut.