Chlupaté knedlíky
- brambory kus
- hladká mouka kus
- vejce 1 kus
- olej kus
Postup přípravy
- Vepřová krkovice: Vepřové naložíme do směsi kmínu, česneku, sladké papriky, soli, přidáme i pokrájenou cibuli. Naloženou krkovici dáme do pekáče, podlijeme a pečeme 1,5 hodiny na 170°C.
- Zelí: Nejprve osmažíme cibuli, přidáme sladkou papriku, pak začneme postupně přidávat pokrájené zelí a dusíme. Během dušení dochutíme kmínem, cukrem, octem; osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
- Chlupaté knedlíky: Oloupané syrové brambory nastrouháme nahrubo, přidáme hladkou mouku, vejce a sůl. Dobře promícháme a z těsta vykrajujeme lžící knedlíky a vkládáme je do vroucí osolené vody. Vaříme podle velikosti 8 - 10 minut, když vyplavou na povrch, jsou hotové. Po vytažení z vody je omastíme trochou oleje, aby se neslepily.