Suroviny
- vepřové maso 6 plátků
- brambory
- pepř
- vejce 2
- mléko 100 ml
- hladká mouka
- olej
- majoránka
- česnek
- sůl
Postup přípravy
- Těstíčko: Brambory najemno nastrouháme, osolíme, přidáme přetlačený česnek, majoránku, koření a vajíčka. Mícháme a postupně přidáváme mouku a mléko, abychom získali těstíčko hustoty jako na lívance.
- Maso naklepeme na tenké plátky a osušíme papírovým ubrouskem. Těsně před smažením vepřové namáčíme v těstíčku a ještě osolíme a obalíme v mouce. Pomalu smažíme na oleji z obou stran. Kdyby se maso těsně před smažením neobalilo v mouce, hrozí, že během smažení se „vysvlíkne“ z těstíčka.
- Podáváme s brambory pečenými na česneku a domácí tatarskou omáčkou.