Suroviny
- cibule 3
- petržel 2
- celer 1/4-1/2
- pórek 1/2
- mrkev 4-5
- kuřecí prsa
- rýžové nudle
- zázvor 4 cm
- chilli papričky 1/2
- hřebíček 5
- skořice 1
- koriandrová semínka 3 ML
- badyán 1/2
- sójová omáčka
- sůl
- pepř
Na dozdobení
- jarní cibulka (najemno nakrájená)
- koriandr
- bazalka
- mungo klíčky
- mrkev
- citrony
- zelí
Postup
- Do objemného hrnce vložíme 3 ks cibule na půlky ve slupkách, 2 ks petržele bez loupání, ½ celeru, ½ pórku, 4-5 ks mrkví, kousek zázvoru, vše dobře omyjeme a vložíme do hrnce, který naplníme 5 cm od okraje vodou.
- Sporák s hrncem zapneme na maximum. Mezitím naplníme síto na čaj kořením, které jsme si připravili. Půl chilli papričky, 5 ks hřebíček, 3 lžičky koriandr, 1 ks skořice, ½ badyán, sůl a pepř. Síto vložíme do hrnce a přivedeme k varu, pak jej stáhneme na nižší teplotu (asi na 3) a necháme probublávat pod pokličkou 6-8 hodin.
- Po uvaření ochutnáme a popřípadě dochutíme přidáním koření, anebo solí či sójovou omáčkou. Až máme dochuceno, scedíme všechnu uvařenou zeleninu a vyhodíme ji. Nakonec dáme do čistého vývaru vařit na plátky nakrájené kuřecí prsní řízky, které osolíme.
- Před podáváním dáme do polévky vařit rýžové nudle na pho, doba vaření ve vývaru je asi 3minuty, ochutnáme. Vývar s masem a nudlemi servírujeme do hlubokých misek. Najemno nakrájíme zeleninu a natrháme bylinky, vložíme do vývaru a máme hotovo.
- Nakonec podáváme se čtvrtkou citrónu na dochucení. K jídlu používáme hůlky a lžíci. Polévka se dá udělat bez masa pro vegetariány. Vývar je lepší druhý den.
Autor receptu: Kristýna Franke
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!