Suroviny
- žloutek 4
- cukr 100 g
- smetana ke šlehání 250 ml
- mascarpone 250 g
- vanilkový extrakt 1 ML
- sušenky amaretti 100 g
- mandlový likér amaretto 2 PL
Postup
- Ve vodní lázni vyšleháme žloutky s cukrem, dokud směs nezesvětlá a nezhoustne (cca 5–7 minut). Poté necháme vychladnout. Ve větší míse vyšleháme smetanu do polotuhé konzistence. Přidáme mascarpone a vanilkový extrakt, jemně promícháme.
- Do smetanové směsi opatrně vmícháme vychladlou žloutkovou směs. Přidáme rozdrcené sušenky Amaretti a případně i likér Amaretto. Směs nalijeme do formy vyložené fólií, zarovnáme a zakryjeme. Dáme do mrazáku alespoň na 6 hodin, nejlépe přes noc.
- Před podáváním necháme semifreddo 5 minut povolit. Ozdobíme sušenkami nebo kakaem a servírujeme.
Autor receptu: Silvia Dellai
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!