Suroviny
- hovězí maso 1,2 kg
- nakládané okurky 300 g
- cibule 300 g
- uzená slanina 400 g
- hořčice 100 g
- sádlo 100 g
- pšeničná mouka 80 g
- bobkový list
- nové koření
- sůl
- pepř
Modré zelí
- červené zelí 1,5 kg
- cibule 200 g
- jablka 300 g
- uzená slanina 250 g
- vinný ocet
- cukr
- sůl
- pepř
Postup
- Maso naklepeme na velmi tenké plátky. Dochutíme kořením. Potřeme hořčicí. Na konec každého plátku dáme plátek slaniny, čtvrtku okurky a klobásu. Připravený plátek srolujeme a upevníme párátky.
- Ve velkém hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme maso a opečeme z obou stran. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Připravenou masovou omáčkou zahustíme.
Modré zelí
- Zelí nakrájíme, zalijeme vodou a vaříme doměkka.
- Do okapaného zelí přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, lžičku cukru, lžičku octa, sůl a pepř. Necháme vychladnout.
Slezské knedlíky
- Uvařené brambory umeleme, přidáme zbytek ingrediencí a důkladně promícháme, až vznikne jednotná hmota.
- Uděláme malou kuličku, prohněteme ji rukama a uprostřed uděláme důlek. Vložíme do vroucí vody a vaříme 5 minut.
Autor receptu: Katarzyna Rulka
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!