Suroviny
- sushi rýže 400 g
- losos (nebo 4x tofu a tempeh) 1
- červené zelí 200 g
- mrkev 4
- avokádo 3
- ředkvičky 12
- jarní cibulka 1
- Sezam
- sójová omáčka
- majonéza (zero)
- sůl
Postup
- Rýži uvaříme dle návodu v rýžovaru. Mrkev, zelí a jarní cibulku nakrájíme na tenké proužky, ředkvičku na kolečka, avokádo na plátky. Do servírovací misky navrstvíme rýži, kterou polijeme lžící sójové omáčky.
- Dále do misky navrstvíme všechnu zeleninu. Následně do misky přidáme losos, případně pro vegany či vegetariány tempeh a tofu, a všechno přelijeme zero dresinkem. Na závěr poke posypeme sezamem a podáváme.
Autor receptu: Pavel Šalitroš