Suroviny
- mleté maso (vepřové, hovězí či mix) 1 kg
- cibule 4
- mrkev 4
- česnek
- olivový olej
- pasírovaná rajčata 750 g
- rajský protlak 50 g
- sýry (mozzarella, parmazán či obdobné sýry)
- ricotta 250 g
- lasagne (těstovinové pláty) 500 g
- máslo 30 g
- hladká mouka 30 g
- plnotučné mléko 400 ml
- sůl
- pepř
- oregano
Postup
- Nakrájíme cibuli a mrkev na kostičky a orestujeme. Přidáme mleté maso a společně restujeme. Přidáme nasekaný česnek, lehce opražíme a zalijeme rajčaty v konzervě. Přidáme všechno koření, protlak a necháme zhoustnout.
- Vedle uděláme bešamel z másla, mouky a mléka. Po připravení všeho začneme vrstvit do pekáče – boloňská, těstovina, bešamel, těstovina, boloňská, těstovina, ricotta, těstovina, boloňská, sýr.
- Zapečeme v troubě do uvaření těstovin. Na 185 °C to trvá asi 45–60 minut.
Autor receptu: Vít Hlaváček
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!