Suroviny
- olivový olej 2 PL
- cibule 1
- vinná klobása 150 g
- tymián 1 ML
- žampiony portobello 5
- ementál 100 g
- máslo
Francouzská bagetka
- hladká mouka 500 g
- sůl 2 ML
- cukr 1 ML
- vlažná voda 300 g
- droždí 17 g
- olej
Postup
- Předehřejeme troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. V pánvi rozpalíme olej a osmahneme na něm dozlatova cibuli a pokrájené nohy hub. Stáhneme z ohně a přimícháme vymáčknutou klobásu a bylinky.
- Naplníme žampiony připravenou směsí, posypeme sýrem a naskládáme je do pekáčku vymazaného máslem. Čtvrt hodiny zapékáme.
Francouzská bageta
- Prosátou mouku smícháme se solí, uděláme v ní důlek, do něj přidáme lžičku cukru a část odměřené vlažné vody. Do důlku s vodou rozdrobíme droždí a zhruba 10 minut necháme. Pak zaděláme těsto v robotu nebo ručně a necháme vykynout.
- Předehřejeme troubu na 220 °C. Bagety dáme na šířku plechu, na kterém je teflonová fólie. Bagety přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Podle teploty místnosti to trvá zhruba 25 minut.
- Potřeme je vlažnou vodou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 22–25 minut při teplotě 210–220 °C.
Autor receptu: Natálie Myšková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!