Suroviny
Houskový knedlík
- hrubá mouka 500 g
 - žloutek 3
 - cukr krupice 3 ML
 - rohlík 2
 - droždí
 - sůl
 
Postup
- Kachní stehna osolíme, okmínujeme a lehce posypeme grilovacím kořením. Dáme do trouby na 140 °C cca na 4 hodiny. Na poslední půl hodiny odkryjeme pekáč, aby se udělala kůrka.
 - Houskový knedlík: Z droždí, cukru a vlažného mléka uděláme kvásek. Mouku, sůl, žloutky a kvásek smícháme a přidáme mléko dle potřeby. Vytvoříme těsto a vmícháme na kostičky nakrájené rohlíky. Dáme kynout a poté vytvarujeme 3 šišky, které dáme vařit na 20 minut.
 - Zelí: Červené zelí sladké dáme vařit s kmínem a solí. Vaříme cca 40 minut. Poté dochutíme cukrem a octem a osmaženou cibulkou.
 
Autor receptu: Michaela Krupauerová