Suroviny
- rýžové nudle 4 porce
- kuřecí maso 250 g
- rostlinný olej 30 g
- česnek 10 g
- tofu 200 g
- cibule 1
- šalotka 1
- jarní cibulka 2
- omáčka (pad thai) 150 ml
- rybí omáčka 30 ml
- arašídy 30 g
- vejce 3
- sojové výhonky 100 g
- limetka 1
- chilli paprička
- sůl
- pepř
Postup
- Rýžové nudle necháme namočit ve vlažné vodě, dokud nezískají správnou texturu. Ve woku zahřejeme 20 g oleje. Po dosažení kritické teploty přidáme česnek a necháme po dobu 30 sekund probíhat reakci. Tofu přidáme do woku a osmahne dozlatova. Pak přidáme cibuli a pokračujeme v karamelizaci.
- Následuje přidání nudlí, které zalijeme omáčkou na Pad thai a přilijeme rybí omáčku. Směs přesuneme na jednu stranu woku a do prázdného místa přidáme zbylý olej. Vajíčka vlijeme do oleje – následně dojde k tuhnutí. Maso opečeme na pánvi bokem s pepřem a solí a pak zamícháme do woku. Podáváme s arašídovým posypem, na straně s limetkou a troškou chilli.
Autor receptu: Jakub Dvořák