Suroviny
- cibule 1
 - mrkev 750 g
 - zázvor 70 g
 - pomerančová šťáva 50 ml
 - olivový olej 100 ml
 - česnek 2-3 stroužky
 - zakysaná smetana 190 g
 - veka
 - sůl
 - pepř
 
Postup
- Na oleji orestujeme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev a zázvor, orestujeme společně, poté zalijeme vodou a vaříme cca 40 minut doměkka. Poté rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem a pomerančovou šťávou.
 - Na dip: Smícháme zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem a solí.
 - Krutonky: Nakrájenou veku na kostičky zakápneme olivovým olejem, potřeme prolisovaným česnekem a pečeme v troubě na 190 °C 10–15 minut.
 
Autor receptu: Roman Řehák