Maso
- vepřová krkovice 500 g
- kmín
- sůl
- pepř
Dušené zelí
- bílé kysané zelí 500 g
- cibule 1
- kmín
- sůl
Nádivka
- rohlíky 5
- vejce 6
- petrželová nať
Postup
- Krkovici nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme, dáme do pekáčku, přidáme kmín a podlijeme vodou. Přiklopené pečeme na 200 °C cca 40 minut, dokud není maso měkké.
- Kysané zelí scedíme a propláchneme vodou. V hrnci zpěníme cibuli na oleji, přidáme propláchnuté zelí, podlijeme trochou vody, přidáme sůl, kmín a dusíme do změknutí.
- Rohlíky nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a promícháme s rozšlehanými vejci, přidáme nasekanou nať petržele, osolíme a opepříme. Nádivku dáme do vymazaného úzkého pekáčku a pečeme asi 40 minut při teplotě 160 °C.
Autor receptu: Adam Bóka
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!