Suroviny
- bílá čokoláda 80 g
- třtinový cukr 60 g
- kravské mléko 200 ml
- vejce 2
- hladká mouka 200 g
- kypřicí prášek do pečiva 1 PL
- bílá čokoláda (na ozdobu) 60 g
- jahody
- borůvky
Postup
- Mléko zahřejeme pod bod varu. Do mísy dáme 80 g bílé čokolády a cukr, dále zalejeme zahřátým mlékem a mícháme, dokud se vše nerozpustí do krémové hmoty. Zašleháme 2 celá vejce, přisypeme mouku a matcha prášek, prášek do pečiva a vše pořádně promícháme. Nalijeme do rýžovaru a necháme péct cca 1 hodinu.
- Poté vyndáme dort z rýžovaru, necháme vychladnout. Na závěr polijeme bílou čokoládou a ozdobíme ovocem.
Autor receptu: Tomáš Chlup