Suroviny
- mražený hrášek 700 g
- vývar 800-900 g
- česnek 2 stroužky
- smetana ke šlehání
- červená cibule 1
- anglická slanina
- pórek 1/3
- olej
- sůl
- pepř
Postup
- Nakrájíme si nadrobno cibuli, následně osmažíme dozlatova na pánvi. Do hrnce dáme mražený hrášek, osmaženou cibuli, pórek, vývar a česnek, necháme společně vařit cca 30 minut.
- Když jsou ingredience povařené, do hladka je rozmixujeme, nad plamenem dále vaříme, přidáme smetanu ke šlehání na případné zředění a zjemnění. Dle svých preferencí osolíme a opepříme.
- Slaninové plátky si překrojíme napůl, vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme druhým papírem, zatížíme pekáčem nebo dalším plechem a dáme do předem vyhřáté trouby na cca 10 minut – dokřupava.
Autor receptu: Renáta Sobková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!