Suroviny
- bílé fazole 2 konzervy
- cibule 1
- česnek 2-4 stroužky
- sladká paprika
- drcený kmín
- majoránka
- polévkové koření (domácí směs)
- hladká mouka
- brambory
- masox 1/4
- voda 1,5 l
- olej
- sůl
- pepř
Postup
- Cibuli nakrájíme na kostičky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Osmahneme na oleji cibuli, přidáme kmín, papriku, česnek nastrouhaný najemno (2–3 stroužky), orestujeme. Poté přidáme brambory, krátce zarestujeme (2–3 minuty), koření se pálit nesmí, popřípadě přilijeme trochu horké vody, přidáme fazole a přivedeme k varu.
-
Dolijeme horkou vodou, přidáme ¼ kostky masoxu a osolíme. Tmavší zásmažku vyrobíme z oleje a hladké mouky, přidáme ji do polévky a vaříme minimálně 20 minut.
-
Do konzistence měkkých brambor přidáme domácí koření, před koncem přidáme ještě cca 1–2 nastrouhané stroužky česneku a majoránku dle chuti.
Autor receptu: Tomáš Holek
Přehrajte si exkluzivně druhý díl nové rozpálené show Česko na grilu na prima+