Suroviny
- dýně Hokkaidó 700 g
- olivový olej 5 g
- voda 400 ml
- kokosové mléko 200 ml
- limetka 1
- koriandr
- sůl
- pepř
Postup
- Dýni rozřízněme a lžící odstraníme měkký střed se semínky. Potřeme jemně olejem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme, dokud povrch nezačne zlátnout a dýni snadno nepropíchneme vidličkou, počítejte s 30-50 minutami.
- Upečenou dýni necháme chvíli vychladnout. Dýni nakrájíme nebo rozlámeme na kusy a nasypeme do hrnce. Zalijeme vodou nebo vývarem. Přivedeme k varu, přilijeme většinu kokosového mléka a rozmixujeme dohladka.
- Podle chuti osolíme a opepřeme. Můžeme přidat i pár kapek šťávy z limetky. Polévku na talíři pokapeme zbytkem kokosového mléka a volitelně doplníme opraženými dýňovými semínky a lístky koriandru.
Autor receptu: Jan Hnát
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!