Těsto na pizzu
- hladká mouka 250 g
- vlažná voda 150 ml
- sušené droždí 1/2 balíčku
- olivový olej 1 PL
- cukr 1/2 ML
- sůl 1/2 ML
Sugo
- loupaná rajčata
- česnek
- cibule
- cukr
- sůl
Postup
- Do vlažné vody přidáme cukr a droždí, promícháme a necháme 10 minut stát, dokud nezačne pěnit. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a olivový olej. Přilijeme kvásek a vypracujeme hladké, elastické těsto.
- Těsto dáme do lednice na 12–48 hodin a vyndáme hodinu před pečením. Nakynuté těsto rozdělíme na 2 části, vyválíme nebo roztaháme rukama na požadovanou tloušťku.
- Na těsto rozetřeme sugo (omáčku), přidáme oblíbené ingredience a pečeme v předehřáté troubě na 250 °C asi 7–10 minut, dokud není křupavé.
Sugo
- Vaříme loupaná rajčata z plechovky. Můžeme přidat cibuli a česnek.
- Dochutíme solí, pepřem, cukrem a pak tyčovým mixérem rozmixujeme najemno.
Autor receptu: Veronika Rezková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!