Těsto
- plnotučné mléko 310 g
- Máslo 60 g
- třtinový cukr 15 g
- sůl
- hladká mouka 140 g
- vejce 3
Na smažení
Na obalení
Postup
Těsto
- Do hrnce dáme mléko, máslo, cukr, špetku soli a za stálého míchaní na středním plameni přivedeme k varu a přisypeme mouku. Plotýnku vypneme a pár minut mícháme, až se z těsta vytvoří koule. Těsto přesuneme do mísy, kde 5 minut necháme chladnout. Ručním šlehačem poté do těsta zapracujeme 3 vejce, jedno po druhém.
- Hotovým těstem naplníme zdobicí sáček se širší řezanou špičkou. V hrnci rozpálíme olej, těsto vymáčkneme do oleje a smažíme dozlatova. Po usmažení necháme okapat na papírovém ubrousku a pokud chceme, ještě za tepla obalíme ve skořicovém cukru.
Příprava čokolády
- Do hrnce nalijeme kelímek smetany a přivedeme k varu.
- Horkou smetanou zalijeme nalámanou čokoládu, necháme minutu stát a poté mícháme dohladka.
Autor receptu: Marie Mészárosová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!