Suroviny
- kuřecí prsa 1
- cibule 1
- mrkev 1
- petržel 1
- kopr
- česnek
- řapíkatý celer
- pórek 1
- hlíva ústřičná
- lišky
- tymián
- hladkolistá petržel
- brambory 4
- bobkový list
- anglická slanina 5 plátků
- ghí 1 PL
- majoránka
- kmín
- houbové koření
- muškátový oříšek
- chleba (čerstvý)
- whiskey 3 PL
- sůl
- pepř
Postup
- Nejdříve si uvaříme kuřecí vývar. Do hrnce dáme kuřecí prso, přidáme cibuli, mrkev, kořen petržele, česnek, sůl a pepř. Vaříme hodinu do změknutí. Na pánev dáme jednu velkou lžici másla ghi a necháme zkaramelizovat.
- Nakrájíme polovinu malé cibule, dále pórek na kolečka – jenom bílou část, celer na kolečka. Očistíme si mrkev a petržel, nakrájíme na čtverečky. Vše postupně osmažíme. Očistíme a nakrájíme brambory, očistíme a umyjeme houby.
- Zalijeme vývarem, přidáme brambory a houby, dochutíme a vaříme doměkka. Nakonec přidáme majoránku a whiskey. Podáváme s čerstvým chlebem.
Autor receptu: Timofej Kožuchov
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!