reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Krůtí parmentiér se zapečenou kaší
Krůtí parmentiér se zapečenou kaší

Krůtí parmentiér se zapečenou kaší

Hodnoceno: 0x
Tento recept je trochu náročnější na čas, ale pokud se do něj pustíte, nebudete litovat. A Zdeněk Pohlreich vám vše ukáže krok po kroku.
nad 2 hodiny
4 porce

Všechny recepty z 17. dílu s tématem KRŮTÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

reklama

Postup

  1. Do pekáčku naskládejte kousky krůtího masa a přidejte 2 stroužky česneku, nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, 2 šalotky, rajčátka a rozmarýn. Osolte, opepřete, vložte kousek másla a přikryjte alobalem. Troubu předehřejte na 175 stupňů a maso nechte péct 1,5–2 hodiny, dokud nebude úplně měkké.
  2. Mezitím uvařte brambory a pak z nich udělejte kaši: uvařené brambory prolisujte a potom postupně přidávejte máslo, kurkumu, sůl, pár kapek smetany a nakrájenou jarní cibulku.
  3. Když je maso měkké, nechte ho zchladnout, oberte ho a nakrájejte na menší kousky. Upečenou zeleninu, maso a šťávu promíchejte na rozehřáté pánvi, dokud se jednotlivé suroviny nespojí. Přidejte nakrájenou šunku a podlijte vývarem. Pak vmíchejte nakrájenou petrželku a celerové lístky.
  4. Na plech si připravte 3 zapékací misky, vytřete je máslem, vložte do nich masovou směs a navrch nandejte bramborovou kaši.
  5. Gril rozpalte na 220 stupňů a nechte 5 minut zapékat.

Krůtí parmentiér se zapečenou kaší Foto:

Krůtí parmentiér se zapečenou kaší Foto:

Krůtí parmentiér se zapečenou kaší Foto:

Krůtí parmentiér se zapečenou kaší

reklama