Suroviny
- quinoa 400 g
- mleté hovězí maso 500 g
- oregano (sušené) 2 lžíce
- parmazán 20 g
- sůl
- pepř
- vejce 1 ks
- česnek (rozmačkaný) 4 stroužky
- olivový olej 3 lžíce
- cibule 1 ks
- krájená rajčata 600 g
- třtinový cukr 1 lžička
- bazalka 2 lžíce
Postup přípravy
- Ve větší míse promíchejte hovězí maso, oregano, parmezán, vejce, 2 stroužky česneku a podle chuti osolte a opepřete. Masovou směs zpracujte a vytvořte kuličky. Odložte na 20 minut do ledničky.
- V pánvi rozehřejte olej a několik minut (6–8) smažte masové kuličky, dokud nejsou lehce hnědé. Kuličky vyndejte z pánve a dejte stranou.
- Quinou uvařte podle návodu na obalu.
- Do pánve dejte nadrobno nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezesklovatí. Přidejte rajčata, cukr a bazalku. Vařte asi 5 minut, poté do rajčatové omáčky dejte hovězí kuličky. Kuličky nechte v omáčce lehce prohřát.
- Quinou podávejte s rajčatovou omáčkou a několika masovými kuličkami.