Suroviny
Postup přípravy
1. Nakrájíme si pórek na větší kousky a brambory na menší. V hrnci si na oleji orestujeme nakrájené stroužky česneku, asi po minutě přidáme pórek, osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu, nakrájení brambory a zalijeme vodou. Zeleninu dusíme asi 20 minut. Ke konci přidáme bujon a vše rozmixujeme s větší částí smetany. 2. Rohlík nakrájíme na kostičky a na pánvi nasucho opečeme. Na talíř nalijeme polévku, přidáme krutonky a polévku ozdobíme pórkem nakrájeným na tenké proužky. Dokola talíře nalijeme lžíci smetany, kterou jsme si nechali na ozdobu.Teplota: 100 a 160°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5 Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká Doba přípravy: 1-30 minut PolévkaPórková polévka
postup:
1. Nakrájíme si pórek na větší kousky a brambory na menší. V hrnci si na oleji orestujeme nakrájené stroužky česneku, asi po minutě přidáme pórek, osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu, nakrájení brambory a zalijeme vodou. Zeleninu dusíme asi 20 minut. Ke konci přidáme bujon a vše rozmixujeme s větší částí smetany.
2. Rohlík nakrájíme na kostičky a na pánvi nasucho opečeme. Na talíř nalijeme polévku, přidáme krutonky a polévku ozdobíme pórkem nakrájeným na tenké proužky. Dokola talíře nalijeme lžíci smetany, kterou jsme si nechali na ozdobu.
Polévka
Pórková polévka
Zelenina byla hlavní složkou Silviina pórkového krému
Ingredience:
- 1 pórek,
- 1 zeleninový bujon,
- 2 stroužky česneku,
- 3 lžíce oleje,
- 2 brambory,
- 150 ml smetany na vaření
- pepř,
- sůl,
- špetka kmínu,
- 1 rohlík