Suroviny
- krevety (oloupané a očištěné (oloupané krunýřky si schovejte na vývar)) 450 g
 - voda 2 hrnky
 - petrželka
 - pepř celý 3–4 kuličky
 - česnek 6 stroužků
 - olivový olej 2 lžíce
 - cherry rajčata (na půlky) 1 a 1/2 hrnku
 - rajčata (San Marzano, pokrájená) 1 plechovka (400 g)
 - chilli 1/2–1 lžička
 - těstoviny (linguine, capellini nebo špagety) 230 g
 - parmazán
 
Postup přípravy
- Krunýřky z krevet, vodu, hrst petrželky, černý pepř a 2 celé stroužky česneku vložte do hrnce, přidejte velkou špetku soli. Přiveďte k varu, teplotu poté snižte a vařte asi 10 minut. Poté sceďte, stačit vám bude 1 hrnek vývaru.
 - Ve velkém hrnci s osolenou vodou uvařte vybrané těstoviny, ale vařte je asi o 1 až 2 minuty méně, než je uvedeno na obalu. Sceďte a dejte stranou.
 - Na nahřátou pánev přilijte olivový olej, zbylý česnek nakrájejte na plátky a přidejte do pánve. Přisypejte chilli vločky a restujte asi 1 minutu.
 - Přilijte 3/4 hrnku vývaru a povařte. Poté přidejte cherry rajčata, pokrájená rajčata z plechovky a jakmile se rajčatová směs začně vařit, dochuťte špetkou soli a pepřem. Zakryjte pokličkou, teplotu snižte a nechte omáčku vařit asi 10 minut.
 - Pokličku sundejte, teplotu zvyšte na střední plamen a pokračujte ve vaření asi 5 minut, dokud omáčka dostatečně nezhoustne.
 - Přidejte krevety a nechte je dostatečně provařit (cca 3–4 minuty). Dochuťte (pokud je třeba) a poté přidejte těstoviny, promíchejte a pokud je omáčka až příliš hutná, přilijte trochu vývaru z krevet. Zasypejte pokrájenou petrželkou a parmazánem.