Suroviny
- krůtí stehna 1,5 kg
- kořenová zelenina 600 g
- cibule 2
- česnek 1 stroužek
- čerstvě namletý pepř špetka
- sůl
- drcený kmín
- slanina 150 g
Knedlíky
- vejce 2
- sůl
- mléko 300 ml
- muškátový oříšek
- petrželka
- polohrubá mouka 200 g
- rohlík 10
Postup přípravy
- Krůtí stehna prošpikujeme slaninou a osolíme. Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo (nebo nakrájíme) a orestujeme ji s cibulí na oleji. Přidáme česnek, pepř, stehna a necháme péct při teplotě 200 °C asi hodinu. Podléváme a obracíme, dokud nejsou stehna křupavá. Pak je vyjmeme, vybereme koření a zeleninu rozmixujeme.
- Během pečení si nakrájíme rohlíky na kostičky. Dvě vejce rozmícháme s mlékem, přidáme sůl, muškátový oříšek a pokrájenou zelenou petržel. Vše promícháme a posypeme moukou a práškem do pečiva. Vytvoříme koule, které dáme do osolené vařící vody na 15 až 20 minut uvařit (čas závisí na velikosti knedlíků).
Autor receptu: Jana Absolonová