Suroviny
Postup přípravy
1
Vepřovou krkovici očistíme, nasolíme a trochu nařízneme
Do řezů rozdrtíme a rovnoměrně vetřeme česnek, maso dále okmínujeme, opepříme a poklademe tymiánem, podlijeme vodou a necháme péct v troubě předehřáté na 200°C zhruba dvě hodinky
Po změknutí maso odkryjeme a necháme chvilku svrchu opéct
2
Očistíme si fazolky a nakrájíme si slaninu na kostičky Na pánvi si rozehřejeme lžíci olivového oleje a zprudka osmahneme slaninu, poté vložíme fazolové lusky a orestujeme
Osolíme, opepříme, podusíme
3
Brambory si oloupeme, pokrájíme a necháme uvařit doměkka, poté je scedíme
Přidáme kolečka nakrájené a jemně orestované cibulky a máslo, přidáme špetku drceného kmínu a soli a rozšťoucháme
Upečené maso servírujeme společně s brambory a fazolkami
lavní chodKachní prsíčka se švestkovou omáčkou a škubánkypostup: 1
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit
Uvařené prošťoucháme, přidáme máslo a hladkou mouku a necháme propařit na hodně mírném ohni asi dvacet minut
2
Mezitím si připravíme maso
Prsa opepříme, osolíme a dáme zprudka osmažit na rozpálenou pánev (nejprve kůží dolů)
3
Škubánky vymodelujeme do požadovaných tvarů a dáme je na pánvičku osmažit z obou stran
Maso nakrájíme na tenounké plátky a přeložíme do pekáče
Hotové škubánky s masem necháme dodělat a prohřát ve vyhřáté troubě
4
Z povidel a omáčky demi-glace na pánvičce vymícháme švestkovou omáčku
Dochutíme solí, citronovou šťávou apod
<!-- st1\:*{behavior:url(#ieooui) } --> <!-- /* Style Definitions */ table
MsoNormalTable {mso-style-name:"Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5
4pt 0cm 5
4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:
0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10
0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} -->