Suroviny
- bílek 4 ks
- cukr krupice 250 g
- kukuřičný škrob 2 zarovnané lžičky
- bílý vinný ocet 2 lžičky
Při podávání
- šlehačka (40%) 400 ml
- moučkový cukr 2 lžíce
- jahody (odstopkované a přepůlené) asi 400 g
- kiwi (oloupaná, rozčtvrcená a nakrájená na plátky) 2 ks
- mučenka 2 ks
Postup přípravy
- Rozehřejte troubu na 180 °C, u plynové na stupeň 4. Pomocí ručního mixéru vyšlehejte bílky do pevné pěny. Vešlehejte asi polovinu cukru, dokud nebude sníh tvořit lesklé špičky, potom přidejte polovinu zbytku cukru a potom úplný zbytek. Smíchejte kukuřičný škrob s vinným octem a vešlehejte do směsi.
- Naneste lžící pusinkovou směs do středu pečicího papíru a přidávejte další lžíce hmoty kolem dokola.
- Pekáč dejte do trouby a hned stáhněte teplotu na 100 °C a pečte 1 hodinu. Vypněte troubu a pusinku nechte vystydnout v troubě.
- Při podávání: Vyšlehejte šlehačku s práškovým cukrem do konsistence s poloměkkými vrcholky. Pěnu naneste na pusinku a poházejte jahodami a kiwi a lžící dužinou z marakuji.
- Prima tip: Připravte si pusinky o den dříve, než je potřebujete, a nechte je přes noc ve vypnuté troubě.