Na ragú
- Olivový olej 3 lžíce
- mlěté hovězí maso 1 kg
- mrkev 1 ks
- řapíkatý celer 1 ks
- Cibule 2 ks
- Česnek 3 stroužky
- čerstvý rozmarýn 1 lžíce
- čerstvý tymián 1 lžíce
- Bobkový list 3 ks
- červené víno 2 hrnky
- rajčatová passata 3 hrnky
- Sůl
- Pepř
Na pesto
- dýňová semínka 150 g
- Česnek 2 stroužky
- čerstvá petrželka 1/4 hrnku
- čerstvá šalvěj 1 lžíce
- Olivový olej 1/3 hrnku
- Sůl
- Pepř
Pappardelle
- Těstoviny 500 g
- parmazán 1/4 hrnku
Postup přípravy
- Ragú: Na velké pánvi rozehřejte olej a opékejte mleté maso, až bude hnědé. Přidejte mrkev a celer nakrájené na větší kolečka, cibuli a česnek a opékejte asi 8 minut. Přidejte rozmarýn, tymián, bobkové listy, víno a rajčatovou pastu nebo protlak a vařte asi 45 minut, dokud směs nezhoustne. Dejte stranou.
- Pesto: V mixéru rozemelte dýňová semena a česnek. Přidejte petrželku, šalvěj a olej a vše smíchejte do husté pasty. Dejte stranou.
- Těstoviny uvařte ve slané vařící vodě podle návodu a nechte okapat.
- Podávejte pappardelle přelité ragú, pestem a parmazánem.