Suroviny
- cibule 1
- vepřové kosti
- petržel 1
- mrkev 1
- sůl
- celer 1/2
- vejce 1
- hrubá mouka
Postup přípravy
Vepřový vývar
- Vepřové kosti dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme cibuli vcelku, lehce osolíme a vaříme jednu hodinu. Po uvaření vývar scedíme.
- Nastrouháme mrkev, petržel a celer a pět minut povaříme v polévce. Nudle si uvaříme zvlášť v osolené vodě a poté je přidáme do polévky.
Nudle
- Z hrubé mouky, vajíčka a soli si připravíme tužší těsto, které vyválíme na plát a necháme odpočinout, poté vykrajujeme nudle.
- Nudle vaříme ve vroucí osolené vodě, až jsou měkké, pak je scedíme a propláchneme ve studené vodě.
Autor receptu: Lída Zemanová