Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty
Recepty
Pěkně vypečený blog
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Moravské koláčky

Moravské koláčky

Moravské koláčky Zdroj: Pěkně vypečený blog

  • Zavřít
Moravské koláčky

Moravské koláčky Zdroj: Pěkně vypečený blog

Moje hodnocení
31x

Nadýchané koláče z kynutého těsta s tvarohovou náplní jsou prostě neodolatelně dobré.

1 porce
60 minut
česká
Seznam.cz banner

Těsto

  • hladká mouka 250 g
  • žloutek (pokojová teplota) 2 ks
  • cukr krupice 60 g
  • vanilkový cukr 1 zarovnaná lžíce
  • mléko (vlažné) 125 ml
  • olej 50 ml
  • sůl špetka
  • citronová kůra
  • mouka (na zaprášení a podsypání)

Kvásek

  • droždí 1/2 kostky, 21 g
  • mléko 2 lžíce (odeberte ze 125 ml)
  • cukr krupice 1 zarovnaná lžička

Posypka

  • hladká mouka 125 g
  • moučkový cukr 65 g
  • máslo (chlazené) 60 g

Tvarohová náplň

  • měkký tvaroh 1 ks, 250 g
  • cukr krupice 2 lžíce
  • solamyl 1 lžička
  • žloutek 1 ks

Ostatní

  • žloutek (+ trochu mléka na pomazání před pečením)
  • máslo (+ troška tuzemáku na potření po upečení) lžíce
  • moučkový cukr (na zaprášení po upečení)
Pečeme hezky česky aneb nejoblíbenější domácí moučníky

Pečeme hezky česky aneb nejoblíbenější domácí moučníky

Postup přípravy

  1. Do menší misky rozdrobte droždí, přidejte cukr a mléko a společně promíchejte. Přikryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek (trvá to přibližně 10–15 minut).
  2. Do velké mísy prosejte mouku, přidejte hotový kvásek, oba druhy cukru, sůl, olej, mléko, žloutky a kůru z citronu.
  3. Za pomoci robota uhněťte hladké těsto (pokud bude během hnětení lepit, přisypejte trochu mouky). Jakmile je těsto uhněteno, zaprašte ho lehce moukou, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout přibližně 1,5 hodiny.
  4. Během kynutí udělejte posypku. Jednoduše smíchejte mouku, moučkový cukr a máslo. Ručně vytvořte drobenku, kterou budete zdobit koláče před pečením.
  5. Dále připravte náplň. Do tvarohu zašlehejte cukr, solamyl a žloutek. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 165 °C a připravte si dva velké plechy, které vyložte pečicím papírem. Připravte také žloutek smíchaný s trochou mléka na potření.
  6. Po nakynutí přeneste těsto na moukou posypanou plochu a rozdělte si ho na malé kousky. Každý kousek lehce roztáhněte a lžičkou klaďte tvarohovou náplň, kterou do těsta zabalte. Hotové kuličky pokládejte na plech v dostatečné vzdálenosti od sebe.
  7. Jakmile je všechno těsto zpracováno, každý koláček lehce zmáčkněte polévkovou lžící. Poté je potřete žloutkem smíchaným s mlékem, zasypejte posypkou a pečte přibližně 12–15 minut. Během pečení si připravte máslo s tuzemákem.
  8. Jakmile jsou koláčky upečené, ihned po vytažení je potírejte právě přichystaným máslem s tuzemákem a přendejte je na mřížku, aby vychladly. Před podáváním zaprašte moučkovým cukrem.
Pěkně vypečený blog

Zdroj receptu

Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Pěkně vypečený blog

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek

Návrhy pro vás

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři Sladké

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Kimchi palačinky a sezamový dip – pikantní slaná chuťovka s korejským šmrncem Recepty

Kimchi palačinky a sezamový dip – pikantní slaná chuťovka s korejským šmrncem

Smažené hermelínové nugety se švestkovým dipem – slaná chuťovka s voňavým překvapením Předkrmy a chuťovky

Smažené hermelínové nugety se švestkovým dipem – slaná chuťovka s voňavým překvapením

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou Sladké

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou

Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí! Maso

Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí!

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem Předkrmy a chuťovky

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Švestkovo-maková cihla z máslového těsta pečená v chlebíčkové formě – tak trochu jiný štrúdl Sladké

Švestkovo-maková cihla z máslového těsta pečená v chlebíčkové formě – tak trochu jiný štrúdl


Přečtěte si také

Sladké
Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Prostřeno!
Prostřeno: Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem, brusinkami, šlehačkou a citronem

Prostřeno: Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem, brusinkami, šlehačkou a citronem

Prostřeno!
Prostřeno: Pórková krémová polévka

Prostřeno: Pórková krémová polévka

Prostřeno!
Prostřeno: Tiramisu podle Poliny

Prostřeno: Tiramisu podle Poliny

Prostřeno!
Prostřeno: Krabí salát s pečivem podle Poliny

Prostřeno: Krabí salát s pečivem podle Poliny

Novinky
Prosecco není jen jedno! Jak se vyznat a vybrat to pravé, na kterém si pochutnáte?

Prosecco není jen jedno! Jak se vyznat a vybrat to pravé, na kterém si pochutnáte?

Ryby a mořské plody
Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Soutěžící
Polina Chmilevskaja se cítí jako babička v těle mladé ženy

Polina Chmilevskaja se cítí jako babička v těle mladé ženy

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Polévky
Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Sladké
Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou Sladké

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou

Švestkovo-maková cihla z máslového těsta pečená v chlebíčkové formě – tak trochu jiný štrúdl Sladké

Švestkovo-maková cihla z máslového těsta pečená v chlebíčkové formě – tak trochu jiný štrúdl

Maso
Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí!

Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí!

Grilovaná vepřová pluma s pastinákovým pyré, liškami v másle a hořčičnou omáčkou podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu Maso

Grilovaná vepřová pluma s pastinákovým pyré, liškami v másle a hořčičnou omáčkou podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

Krůtí karbanátky s petrželkou a šťouchaným bramborem – voňavý a šťavnatý oběd Maso

Krůtí karbanátky s petrželkou a šťouchaným bramborem – voňavý a šťavnatý oběd

Maso
Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí!

Kuřecí srdíčka s liškami v jemné smetanové omáčce – nečekaně delikátní kombinace chutí!

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem Předkrmy a chuťovky

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Nápoje
Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem Nápoje

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu Recepty

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu

Ryby a mořské plody
Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější! Ryby a mořské plody

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Polévky
Krémová čočková polévka s cizrnou a rajčaty – vydatná luštěninová polévka do chladných dnů

Krémová čočková polévka s cizrnou a rajčaty – vydatná luštěninová polévka do chladných dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů Polévky

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě Polévky

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě

Předkrmy a chuťovky
Smažené hermelínové nugety se švestkovým dipem – slaná chuťovka s voňavým překvapením

Smažené hermelínové nugety se švestkovým dipem – slaná chuťovka s voňavým překvapením

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem Předkrmy a chuťovky

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Houbový sulc – retro lahůdka na studeno, která překvapí a potěší milovníky aspiku Předkrmy a chuťovky

Houbový sulc – retro lahůdka na studeno, která překvapí a potěší milovníky aspiku

Předkrmy a chuťovky
Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda Vegetariánské

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda

Sladké
Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou Sladké

Crumble s mangem, hruškami a zázvorem – jednoduchý dezert s oblíbenou drobenkou

Švestkovo-maková cihla z máslového těsta pečená v chlebíčkové formě – tak trochu jiný štrúdl Sladké

Švestkovo-maková cihla z máslového těsta pečená v chlebíčkové formě – tak trochu jiný štrúdl

Saláty
Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Osvěžující asijský salát z hlávkového zelí – skvělý do rýžových nudlí i jako příloha Saláty

Osvěžující asijský salát z hlávkového zelí – skvělý do rýžových nudlí i jako příloha

Zelenina
Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce Recepty

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu Recepty

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

CNN Prima NEWS spustila nejkomplexnější předvolební vysílání ve své historii Jak bojovat s ničivými povodněmi a suchem? Dubenec ukazuje cestu, řešením jsou i nové lesy Švihlíková: Ze šedé ekonomiky by šlo získat stovky miliard. V říši snů, opáčil Křeček

prima-zeny

Vzpomínky na plavky i odvážné ročníky. Missky pobavily historkami z minulosti Kynuté knedlíky s žerounem. Pohlreich v Pláních zkoumá jídelní lístek Zkušenosti před kamerou se mu ve Zrádcích hodily. Čestmír Strakatý doufá ve vítězství dobra

prima-zoom

Záhadný „čtverec“ na Marsu Lvi roztrhali ošetřovatele před očima návštěvníků safari. Živili se na něm 15 minut, vše zachytila kamera Takhle vypadal skutečný Viking. Vzácný objev byl přes 200 let přehlížen, nyní má obrovskou cenu

prima-fresh

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři Prosecco není jen jedno! Jak se vyznat a vybrat to pravé, na kterém si pochutnáte? Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

prima-cool

Marvel odhalil Doctora Dooma Henry Cavill se zranil při tréninku. Natáčení jeho nové fantasy se odsouvá o mnoho měsíců Finální boj o skoro 200 tisíc korun začíná. Jasnými favority jsou „Hříšníci“

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Houbařská sezóna se rozjíždí. Kde aktuálně rostou houby? Kdy zasadit jarní krokusy, sněženky či modřence? Jak na to krok za krokem Samosběr jablek 2025: Natrhejte si kilo už od osmi korun. Někde i zadarmo

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.