Sladká rýže s mascarpone a melounem

Moje hodnocení
4x

Výborná svačinka, dezert nebo sladká snídaně. Sladká rýže s mascarpone a melounem je připravená během chviličky, stačí ji jenom vychladit.

1 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejdříve uvařte rýži s bobkovým listem. Je možné ji buď předvařit ve vodě do poloměkka a pak přidat mléko, nebo vařit do úplného uvaření.
  2. Rýži můžete i lehce rozvařit, ale je nutné ji při vaření stále míchat.
  3. Poté vyndejte bobkový list, přisypte vanilku a moučkový cukr.
  4. Přimíchejte po lžících všechno mascarpone. Dle chuti můžete přidat pomerančovou kůru. Přendejte do sklenic a dejte vychladit.
  5. Nakonec ozdobte kostkami melounu a můžete podávat.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty