Suroviny
- meloun (bezpeckový meloun Bouquet)
- rýže 150 g
- mléko
- bobkový list
- mascarpone 100 g
- moučkový cukr 3 lžíce
- vanilka (nebo vanilkový cukr)
- pomerančová kůra
Postup přípravy
- Nejdříve uvařte rýži s bobkovým listem. Je možné ji buď předvařit ve vodě do poloměkka a pak přidat mléko, nebo vařit do úplného uvaření.
- Rýži můžete i lehce rozvařit, ale je nutné ji při vaření stále míchat.
- Poté vyndejte bobkový list, přisypte vanilku a moučkový cukr.
- Přimíchejte po lžících všechno mascarpone. Dle chuti můžete přidat pomerančovou kůru. Přendejte do sklenic a dejte vychladit.
- Nakonec ozdobte kostkami melounu a můžete podávat.
Sladká rýže s mascarpone a melounem 2 Zdroj: se souhlasem Nej melouny