Head
- vepřové maso 1.5 kg
- bylinky 50 g
Na knedlíky
- mouka 500 g
Head
- česnek 3 stroužky
- cibule 2 kusy
- olivový olej 50 ml
Postup přípravy
1
Maso do dvou třetin nakrojíme asi na dvoucentimetrové plátky, nesmíme proříznout až na podložku
Mezi pláty vetřeme bylinky, které jsme si nasekali najemno a smíchali a utřeli s nastrouhaným česnekem, trochou soli a s olivovým olejem
Mezery zase přiklopíme k sobě, maso ovážeme nití nebo provázkem, aby nám pěkně drželo pohromadě, na vrchu normálně dosolíme a s nakrájenou cibulí vložíme do pekáče, podlijeme a pečeme doměkka při 180 stupních asi hodinu, pak ještě čtvrt hodiny při vyšší teplotě
2
Vypečenou šťávu můžeme zahustit zásmažkou z hladké mouky a vody tak, že opatrně přilíváme do šťávy a šleháme dohladka3
Na knedlíky si nastrouháme najemno vystydlé a oloupané brambory, smícháme s moukou a vejci a solí a uděláme 3 válečky stejné velikosti a dáme zvolna vařit do vřelé vody na dvacet minut