Suroviny
- kuřecí maso 3 ks
- vepřové maso 350 g
- krůtí maso 350 g
- slanina 150 g
- máslo 1 kus
- med 10 lžic
- zázvor 10 cm
- česnek 3 ks
- nové koření 3 ks
- bobkový list 2 ks
- olivový olej 6 lžic
- brambory 15 ks
- slunečnicový olej None lžic
Postup přípravy
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Dáme do zapékací misky, osolíme, opepříme a promícháme.
V jiné misce smícháme olivový olej, med, nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek. Marinádu nalijeme na maso, promícháme a necháme odležet v lednici minimálně 2 hodiny.
Pak dáme péct na 45 minut při 220 °C a poté 45 minut při 180 °C. Podáváme s opečeným bramborem. Nejprve dáme osolené nakrájené brambory na 15 minut vařit do páry a poté je na pánvi na slunečnicovém oleji dozlatova osmahneme.
Hlavní chod
Masová variace na medu a zázvoru
Ingredience:
- 3 kuřecí prsa
- 350 g vepřové kýty
- 350 g horních krůtích stehen
- 150 g anglické slaniny – proužky
- kousek másla
- 10 lžic medu
- 10 cm kořene zázvoru
- 3 stroužky česneku
- 3 kuličky nového koření
- 2 ks bobkového listu
- 6 lžic olivového oleje
- 15 středně velkých brambor
- slunečnicový olej