Head
- brambory 1.5 kg
- smetana 1 kus
- olivový olej 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
Na omáčku
- sladká mostarda 1 lžička
Head
Postup přípravy
1
Masa si omyjeme, necháme trochu okapat a vložíme je do mísy
Potřeme olivovým olejem oba druhy masa a osolíme a opepříme
Česnek si nakrájíme na plátky
Vepřový kotlet si nařízneme na pár místech a dáme do něho nakrájený česnek
Necháme chvilku odležet
Nakrájíme si jablíčka na čtvrtky bez jádřinců a oloupeme, cibuli nakrájíme na čtvrtky
Nejprve si dáme péct vepřové, bude se dělat déle
Do pekáče si nalijeme olivový olej, vložíme vepřové maso, přidáme cibuli, jablka, podlijeme vodou a dáme péct na 180-190 °C na zhruba hodinu
Připravíme si rychlý vývar z kostky, kterým pak budeme masíčka potírat
Kuřecí stehna, která nám zbyla, si necháme v míse, přidáme k nim cibuli, jablka a celý česnek a necháme zatím stranou
2
Připravíme si marinádu na potírání masa
Veškeré ingredience na omáčku smícháme v malé mističce a můžeme začít pozvolna potírat
Po zhruba hodině přidáme kuřecí stehna, jablka, cibuli a česnek a zbytek omáčky necháme ještě asi 40 minut s poklicí péci v troubě
Když jsou obě masa měkká, poklici sundáme a při 200 stupních pečeme, dokud se na masech neudělá kůrka
Když je maso hotové, scedíme z něho vypečenou šťávu i s jablky a zeleninou a vše rozmixujeme dohladka
Touto šťávou pak přelíváme masíčko na talíři
3
Dále si začneme připravovat dijonské brambory
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky
Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno
Větší zapékací mísu si vymažeme olivovým olejem a začneme vrstvit nejprve brambory, které osolíme, opepříme, na ně dáme nakrájenou šalotku a poklademe plátky ementálu
Zalijeme půlkou smetany a začneme znovu brambory, šalotka, gouda a poslední vrstva brambor
Zalijeme zbytkem smetany, osolíme, opepříme a dáme na vrch čerstvé bylinky
Dáme péci do trouby na 160 °C na asi 30 minut