Suroviny
- vepřové maso 1 kus
- kuřecí maso 2 kus
- bageta 1 kus
- česnek 3 stroužek
- olivový olej 1 dávka
- máslo 1 kus
- tymián 3 větvička
- bylinky 1 hrst
- sůl 1 špetka
- lilek 1 kus
- paprika 1 kus
- cuketa 2 kus
- rajče 10 kus
- pepř 1 špetka
- cibule 1 kus
- grilovací koření 1 špetka
- sójová omáčka 1 dávka
Postup přípravy
Vepřové i kuřecí maso nakrájíme a naložíme do marinád z oleje, česneku, cibule nakrájené na proužky, pepře, sójových omáček, grilovacího koření a soli
Zeleninu nakrájíme a dáme upražit na rozpálenou pánev s olejem
Osolíme, opepříme a přidáme tymián
Maso opečeme
Máslo na bagetky smícháme se solí a bylinkami, necháme je vychladit a před podáváním mažeme na opražené bagetky (nebo i s ním zapečeme)
Hlavní chod Masíčková bašta s ratatouille a bagetkou Aby nebyla zelenina rozměklá, smaží se někdy zvlášť a vmíchá se až ke konci
Maso bylo dost suché
Ingredience: 1 velká francouzská bageta (příp
5 malých) máslo sůl bylinky 1 lilek 2 cukety (menší) 10 cherry rajčátek 1 paprika 2 kuřecí prsa 1 vepřová panenka olivový olej 3 stroužky česneku 1 cibule pepř grilovací koření sójová omáčka (sladká i slaná) tymián postup: Vepřové i kuřecí maso nakrájíme a naložíme do marinád z oleje, česneku, cibule nakrájené na proužky, pepře, sójových omáček, grilovacího koření a soli
Zeleninu nakrájíme a dáme upražit na rozpálenou pánev s olejem
Osolíme, opepříme a přidáme tymián
Maso opečeme
Máslo na bagetky smícháme se solí a bylinkami, necháme je vychladit a před podáváním mažeme na opražené bagetky (nebo i s ním zapečeme)